« Vissza

Megalakult az Első Magyar Festmény és Műtárgyszakértő Iroda

A nem hozzáférhető, egyszeri, versenytárs nélküli műtárgyakra már van kereslet.

www.dunatv.hu 2010. december 9.

Hatékonyabb munkával és a hamisítványok kiszűrésével kíván fellépni a magyar művészet jelenleginél nagyobb nemzetközi megbecsülése érdekében Kieselbach Tamás. Ezért hozták létre az Első Magyar Festmény és Műtárgyszakértő Irodát.

Mióta megszűnt a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti múzeum Műbírálati szolgáltatása, a műgyűjtők, képtulajdonosok, és a vásárlók sem tudnak hová fordulni hiteles szakvéleményért. Ezt az űrt szeretné betölteni az Első Magyar Festmény és Műtárgyszakértő Iroda.
Nem célunk az, hogy hatóságot játszunk, nincsen semmiféle jogkörünk, nem is akarunk ilyet felvállalni, nem feladatunk, hogy kutassuk a hamisítványokat. Aki hozzánk fordul - legyen az kereskedő, gyűjtő, vagy érdeklődő -, segítséget szeretnénk nyújtani a döntések előkészítésében, kérdések megválaszolásában – mondta Einspach Gábor, igazságügyi festmény és műtárgy szakértő.
Kieselbach Tamás, a Kieselbach Galéria tulajdonosa szerint lesz fellendülés. Külföldön már fantasztikus árai vannak a kimagasló műtárgyaknak, nemcsak a 2008-as árszintet érik el, hanem azon túllépnek.
A nem hozzáférhető, egyszeri, versenytárs nélküli műtárgyakra tehát már van kereslet. A galériatulajdonos szerint azonban az igazi pezsgésre még várni kell. Ehhez tudatosan kell építkezni a jövőben, amelynek első lépését úgy véli már megtették.