Lopott műtárgyak

Magyarországon az eltulajdonított és az országból jogtalanul kivitt kulturális javak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nyilvántartásában szerepelnek. Amennyiben lopott műtárgya megtalálásában a KÖH segítségét is igénybe kívánja venni, akkor kérjük szíveskedjen:

  • a lopott műtárgyakról minél kimerítőbb leírást, fényképpel együtt rendelkezésükre bocsátani,
  • a rendőrségi jegyzőkönyv vagy határozat másolatát megküldeni,
  • nyilatkozni arról, hogy személyes adatait a lopott műtárgy megtalálása érdekében a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal- a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - nyilvántarthatja és kezelheti.

Amennyiben a fenti céllal adatokat kíván bejelenteni, vagy bármit tud ilyen műtárgyak feltalálási helyéről, értesítse a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgyfelügyeleti Irodáját (1014. Budapest, Szentháromság tér 6. II. emelet, postacím: 1535 Budapest 1., Pf. 721.,e-mail: mutargy@koh.hu ).

Amennyiben igénybe kívánja venni a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal ingyenes adatküldő szolgáltatását, melynek keretében a lopott műtárgyak adatbázisába kerülő újabb adatokról elektronikus levélben rendszeresen tájékoztatja a címzetteket, jelezze mutargy@koh.hu címre írt elektronikus levelében.

Az adatbázis adatai között a magántulajdonból, ill. közgyűjteményből eltulajdonított VÉDETT kulturális javak adatai hitelesek, ezek a nyilvántartásokból ellenőrizhetők. A további tárgyak adatait a sértettek bejelentéseire illetve más nem ellenőrizhető forrásokra hagyatkozva adja közre a KÖH.

Az adatabázis eléréséhez kattintson ide!